Sypané puer čaje - Neprehliadnite

Voľne sypané dodatočne fermentované čaje (puerh). Pu-erh je najstarší známy čaj na svete. Tento druh čaju sa spomína už v 4. storočí nášho letopočtu. Pripravoval sa z veľkých zelených listov lisovaných do tvaru koláča alebo tehly, ktoré sa potom nechali kvasiť, kým nenadobudli červenohnedú farbu. V Číne sa pu-erh z tohto dôvodu nazýva aj "červený" čaj. Predtým bol pu-erh jedným z najvyberanejších druhov čaju. Bežní ľudia ho nesmeli konzumovať, podával sa len čínskym cisárom, preto sa mu prischla prezývka "cisársky čaj". V Číne sa pu-erh stále lisuje do rôznych tvarov (koláčiky, tehličky, hniezda, guľôčky, hubky), ktoré sa ručne balia do bambusových listov a zväzujú sa vláknami palmových listov. Často sa však pu-erh vyváža vo voľne loženej forme (najmä tmavá fermentovaná odroda). Na rozdiel od iných čajov, čím dlhšie sa skladuje, tým je lepší (proces fermentácie ďalej rozvíja chuťové zložky). Nálev čaju pu-erh má zemitú vôňu a chuť, ktorá je výrazná a plná. Zelený pu-erh je svojou chuťou blízky zeleným čajom.

Puerh - všetko, čo chcete vedieť o tomto čínskom čaji

Puerh - všetko, čo chcete vedieť o tomto čínskom čaji

Čaj Pu-erh je tradičný čínsky čaj s jedinečným charakterom a históriou. Má mnoho verných fanúšikov na celom svete, ktorí si vychutnávajú jeho bohatú chuť a blahodarné účinky na zdravie. V tomto článku sa pozrieme na niektoré časté otázky o čaji pu-erh a poskytneme vám podrobné odpovede, aby ste mohli lepšie porozumieť tomuto fascinujúcemu nápoju.