Powered by Smartsupp

Puer čaj zeleného typu (sheng)

Zelený puerh (Mao cha, Sheng) je pôvodný druh fermentovaného čaju. Je to jeden z najstarších druhov vyrábaného čaju a je tiež vysoko cenený, najmä pre svoje účinky na ľudské zdravie. Zelený puerh sa od tmavého puerhu líši tým, že neprechádza ďalšou fermentáciou. Svoju vynikajúcu chuť však získava postupným zrením. Možno povedať, že zelené čaje puerh sú vhodné na dlhšie skladovanie (zrenie). Chuť je zvyčajne pomerne jemná, dymová so sladšou príchuťou, ktorá sa však líši od čaju k čaju. Zelený puerh sa vyrába výlučne v lisovanej forme, kde sa balí do papiera alebo bambusu.

Ako chutí čaj Pu-erh?

Ako chutí čaj Pu-erh?

Chuť čaju Pu-erh sa môže líšiť v závislosti od jeho druhu, veku a spôsobu prípravy. Vo všeobecnosti má čaj Pu-erh silnú, korenistú a jemnú chuť s mierne trpkými tónmi a nádychom zemitej arómy. Niektoré druhy čaju Pu-erh majú aj jemné ovocné alebo kvetinové tóny. Sheng Pu-erh má často sviežejšiu a trávnatejšiu chuť, zatiaľ čo shu Pu-erh má často jemnejšiu a sladšiu chuť.

Mnohí ľudia opisujú chuť čaju Pu-erh ako "zrelú" alebo "zemitú" s náznakmi dreva a korenia. Chuť môže závisieť aj od dĺžky lúhovania čaju. Niektorí ľudia dávajú prednosť čaju Pu-erh s dlhšou dobou lúhovania, pretože jeho chuť môže byť bohatšia a sýtejšia. Iní ľudia však môžu uprednostniť kratší čas lúhovania pre ľahšiu a osviežujúcejšiu chuť.

Celkovo je chuť čaju Pu-erh dosť špecifická a môže si vyžadovať určitý čas, kým si na ňu zvyknete. Niektorí ľudia z nej majú skvelú chuť, zatiaľ čo iní ju nemusia až tak preferovať.


Puerh - všetko, čo chcete vedieť o tomto čínskom čaji

Puerh - všetko, čo chcete vedieť o tomto čínskom čaji

Čaj Pu-erh je tradičný čínsky čaj s jedinečným charakterom a históriou. Má mnoho verných fanúšikov na celom svete, ktorí si vychutnávajú jeho bohatú chuť a blahodarné účinky na zdravie. V tomto článku sa pozrieme na niektoré časté otázky o čaji pu-erh a poskytneme vám podrobné odpovede, aby ste mohli lepšie porozumieť tomuto fascinujúcemu nápoju.