Zelené sypané čaje, kvalita a čerstvosť - Oblasť - Shizuoka
Zelené čaje sa označujú ako pravé. Ako jediný neprechádza počas spracovania oxidáciou (často nesprávne označovanou ako fermentácia). Pitie zeleného čaju je obľúbené najmä v Ázii (Čína, Hongkong, Japonsko, Kórea). Na popularite získava aj v Európe, kde dobieha spotrebu čierneho čaju. Pitie zeleného čaju má množstvo priaznivých účinkov na naše zdravie. Obsahuje až 6 000 rôznych látok, z ktorých najdôležitejšie sú polyfenoly, flavonoidy, katechíny a triesloviny. Obľúbené triedy zeleného čaju sú Gunpowder, Lung Ching, Sencha, Gyokuro, Chun Mee, Pi Lo Chun, Mao Feng. Zaujíma vás, aké látky obsahuje nálev zo zeleného čaju? V prvom rade sú to polyfenoly, ktoré stoja za účinkami čaju. Ďalej flavonoidy s celým radom priaznivých vlastností, katechíny (teaflavíny, tearubigíny), purínové alkaloidy (kofeín, teobromín, teofylín a paraxantín). Kofeín sa z čaju vylúči do 1 - 2 minút (maximálne do 40 sekúnd). Obsah kofeínu v zelenom čaji je približne 4 %. Ďalšou neoddeliteľnou zložkou sú triesloviny (až 27 %), ktoré sa začínajú vylučovať po 2 minútach. Predstavujú horkú chuť čaju. Ak je váš čaj príliš horký, pravdepodobne ste ho preliali v kombinácii s príliš vysokou teplotou vody. Pozrite si môj sortiment čajov. Verím, že môj obchod bude miestom, kde nakúpite kvalitný čaj.

Shizuoka Numazu Shincha (Yabukita)

Shizuoka Gyokuro Asahi

Shizuoka Shincha Gyokuro UMAMI

Shizuoka Shincha Gyokuro Homare

Sencha Kagoyose Special Blend

Shizuoka Gabalong

Shizuoka Sencha Uchiyama

Shizuoka Sencha Fuji

Shizuoka Sencha Fukuju

Shizuoka Kokeicha Special

Genmaicha Miyazaki

Sencha HCO (Yabukita)

Sencha Kawane
Články

Obľúbené zelené čaje Číny a Japonska
Zelený čaj je obľúbeným nápojom v Číne a Japonsku. Medzi populárne čínske druhy patrí Luan Guapian, Longjing a Xinyang Maojian. V Japonsku sú obľúbené čaje ako Sencha, Gyokuro a Matcha. Každý z týchto čajov má svoju jedinečnú chuť a vôňu.