Čaj Golden Monkey sa považuje za vrchol čínskych čajov. Patrí do kategórie čiernych čajov a pochádza z provincie Fujian, ktorá sa nachádza na juhovýchode Číny.
Pôvod tohto čaju sa pripisuje obdobiu počas dynastie Song. Čaj sa spracováva ručne a zbiera sa skoro na jar. Pestuje sa na plantážach v nadmorskej výške 1 200 m a spolu s ručným spracovaním podčiarkuje vysokú kvalitu a ekologický pôvod čaju z tejto subtropickej oblasti. To sa prirodzene odráža na kvalite a chuti. Počas zberu sa ručne zbierajú len púčiky a prvé lístky.
Oxidácia, ktorou čaj prechádza, je veľmi silná. Pri správnom skladovaní si čaj zachováva chuť a arómu niekoľko rokov a nestráca nič zo svojej originality a kvality.
5 gramov (1 čajová lyžička) na 300-350 ml vriacej vody, lúhujte 2-5 minút.
čierny čaj