Dian Hong Jin Luo je špičkový červený čaj z provincie Yunnan, vyrobený výhradne z ručne zbieraných zlatých lístkov kultivaru Da Ye. Jeho elegantne stočené špirálky vytvárajú jantárový nálev s bohatou sladovou vôňou. Chuť je jemná, hladká a komplexná – s tónmi ovocia, minerálov a ľahko osviežujúcou dochuťou. Tento čaj predstavuje výnimočný zážitok pre milovníkov výrazných, ale harmonických chutí. viac
Dian Hong Jin Luo je výnimočný červený čaj (podľa čínskej klasifikácie) pochádzajúci z oblasti Wen Shan v provincii Yunnan. Tento čaj je vyrobený výlučne z ručne zbieraných čajových púčikov kultivaru Yunnan Da Ye, známeho aj z produkcie kvalitných pu-erhov.
Starostlivo stočené špirály z čistých zlatožltých lístkov sú znakom výberového materiálu a vytvárajú nálev bohatej jantárovej farby s hlbokou vôňou.
Chuť je mimoriadne jemná, hladká a bez akejkoľvek trpkosti. Dominujú sladové tóny, ktoré sa harmonicky prelínajú s jemnými ovocnými, minerálnymi a sladkastými nuansami. V dochuti potom pocítite ľahko kamenné a sviežo kyslasté tóny, ktoré príjemne osviežujú. Tento čaj vyniká svou komplexností a okouzlující chutí, která potěší i ty nejnáročnější milovníky čaje.
Čaj zaujme spôsobom spracovania – púčiky sú stočené do malých špirál podobne ako pri slávnom zelenom čaji Bi Luo Chun. Výsledkom je vizuálne aj chuťovo jedinečný zážitok.
1-2 čajové lyžičky (3-6 gramov) na 200-300 ml vody tesne pred varom, lúhujte podľa chuti 2-5 minút. Môžete vyskúšať viac nálevov.
čierny čaj