V minulosti miestne čajovne balili svoje čaje do papiera, aby ich mohli distribuovať. Zhodou okolností sa z toho vyvinul dôležitý krok pri výrobe čaju Pouchong, ktorý mu dal meno. Pouchong je odvodený od výrazu Bao Zhong a znamená "zabalený". viac
Wen Shan Pouchong alebo Baozhong je veľmi ľahko oxidovaný oolong známy svojou nebeskou kvetinovou vôňou a chuťou.
Tento čaj sa pestuje v okrese Pinglin v Novom Tchaj-peji na Taiwane a jeho terroir vychádza z krásy prírodného, mierne divokého prostredia tejto oblasti.
Čaj má ľahké telo a v prvých nálevoch ponúka tóny šeříku, gardénie a jemné náznaky vanilky. V neskorších nálevoch sa objavujú tóny sladkej ďateliny, ľalie a minerálov riečnej horniny. Vďaka čerstvosti lístkov a kvalite spracovania sa chuťový charakter zachováva počas mnohých nálevov.
I) 2 čajové lyžičky na 200-250 ml vody s teplotou 70-80 °C, lúhovať 1 až 3 minúty (pri ďalších nálevoch teplotu zvyšujte, čaj vytvorí až 4 nálevy) II) na prípravu v gaiwane použite 6 čajových lyžičiek čaju, teplota vody 80 °C, prvý nálev je zvyčajne nepitný (vylejte po 10 s), ďalší predĺžte o 10 až 15 s. Môžete použiť vriacu vodu a veľmi krátky čas lúhovania (po 5 až 10 s). Čaj vytvorí veľa nálevov.
polozelený čaj